Surfen op de golven

Leren surfen

 

 

 

Surfen op golven vereist dat je comfortabel bent en over de juiste uitrusting beschikt. Je kunt een kwestie kiezen met betrekking tot het gewicht van de plank, de lengte van de plank, de surfstijl en de surfbestemming. Je moet een plank kiezen die het beste past bij de afmetingen van je voeten, samen met de grootte van de golven die je gaat peddelen. Je moet ook een surfplank kiezen die perfect in balans is, zodat je snelheid en controle hebt, ongeacht het type golven dat je zult berijden. Sommige surfers gebruiken lange planken, anderen houden van kortere met een aomaner op het einde van de surfplank.

Surfen kent bepaalde basisstijlen, afhankelijk van de locatie van het terrein. Het meeste surfen wordt gedaan aan de Noord-Amerikaanse Pacifische kust of aan de Atlantische Oceaan. De plaats van de surfer in het water is een belangrijke factor omdat de golven daar plaatselijk moeten worden opgewekt. Sommige surfers geven er de voorkeur aan de hele Noord-Amerikaanse kust of de hele Atlantische kust te peddelen, afhankelijk van de golven daar.

Surfers gebruiken wetsuits [http://www.entonPlayer.com/ Blacksburg-Warranty-Skiwadeshop.com] of bodysuits, ook wel huidpakken genoemd, om hun lichaam warm te houden. Ze moeten hun mond dichthouden om klapperende tanden te voorkomen, en ze moeten hun armen en benen bewegen zodat hun board niet van hen weggescheurd wordt wanneer ze op een golf slaan. Voor het surfen is een surfplank nodig die lang en rechthoekig van vorm is, die breder is dan gemiddeld, met een zware, drijvende onderkant. Het moet ook minstens 6 voet boven de bodem van de plank uitsteken, en het moet een staart en vinnen hebben. Sommige surfers hebben hun eigen custom built boards.

Er worden verschillende prijzen uitgereikt wanneer mensen met succes een bepaalde hoeveelheid golven surfen. De sport is zo populair dat er wedstrijden worden gehouden op oceaan- en soortgelijke surflocaties, en speciale boards worden gegeven voor de wedstrijd en beoordeeld op hun wendbaarheid, snelheid en stabiliteit. Trucs zoals nose en barrel (ook wel “no-turns” genoemd) worden op tal van wedstrijden beloond. Nose en barrel worden op het land uitgevoerd en, interessant, elk neemt de surfer mee door onvoorspelbaar harde golven. Een grote “hook” is een snelle toename in snelheid en kracht waardoor de surfer 180 graden draait om de golf in de tegenovergestelde richting te zien van de eigenlijke rit waarop hij zich bevond.

Surfen is geen gevaarlijke sport. Elk van de rankingsystemen houdt alleen rekening met de techniek en de vaardigheid die de deelnemer heeft ontwikkeld. Het ranking systeem is uitstekend voor jonge surfers omdat het hen toelaat op hun eigen niveau te concurreren. Het laat ook oudere surfers toe om te concurreren met andere oudere surfers. Het laat de deelnemers ook toe te surfen op hun eigen tempo en bekwaamheid. Sommige van de beste surfspots zijn in vlak, warm weer, zoals in Californië, Hawaï en Australië, waar de watertemperatuur meestal niet te warm is. Sterke getijdenstromingen, sterke winden, stortregens of enorme golven komen er meestal niet voor. De sport is meer een activiteit die liefhebbers in staat stelt de oceaan te verkennen door de golven te volgen.

Bij het surfen worden verschillende soorten golven gebruikt. Wanneer de oceaan Considerate is, wordt er geen echte soort golf gevormd, maar in plaats daarvan gaat de bemanning onder kin-hoge golven door die aanzwellen tot enorme golven. Anderzijds, wanneer de oceaan ruw en meedogenloos is, worden elke dag talrijke golven gevormd, sommige overal, en de bemanning vertrouwt op de ervaren van het bepaalde strand om te beoordelen welke golf verstandig is alvorens de echte rit begint.

lees meer:

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven