Overnight in Middelburg, Netherlands: A Travel Guide

overnachten middelburg

Middelburg is een schilderachtig stadje in het zuiden van Nederland dat een uitstekend dagje uit is vanuit een van de nabijgelegen steden. Het is geen grote plaats, maar het heeft prachtige architectuur en mooie oude straatjes. Middelburg is een van de twee steden in het land die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staan. Er is hier van alles te zien en te doen, zelfs als u niet Nederlands of van historische bezienswaardigheden houdt. U zult er geen spijt van krijgen een middag door te brengen in deze kleine stad!

Wat te zien in Middelburg

De bekendste bezienswaardigheid van de stad is de Oude Kerk. Dit is een belangrijke plaats in de geschiedenis van Nederland en werd zelfs gebruikt als schuilplaats door Willem van Oranje toen hij in de 17e eeuw door de Spanjaarden uit de stad werd verjaagd. De kerk staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en wordt vaak gebruikt als decor voor films en televisieshows. Als u tijd hebt voor één bezienswaardigheid in Middelburg, is het de kerk; het is absoluut de moeite waard.

Waar kunt u eten in Middelburg?

Als u tijd hebt voor één maaltijd in Middelburg, mis dan niet de lokale specialiteit: haring. Dit is rauwe haring die is gepekeld en vervolgens gekookt. Het is een diepgewortelde Nederlandse traditie en wordt traditioneel geserveerd op oudejaarsavond. Als u het wilt proberen, ga dan naar een haringwinkel en bestel haring met een boterham, dat is haring geserveerd op een snee brood met boter. U kunt het ook bestellen als haring met aiolie, dat is haring geserveerd met mayonaise.

Waar overnachten in Middelburg

Er zijn een paar opties voor een verblijf in Middelburg. Als u met een partner of twee reist, kunt u kijken naar een kamer met twee bedden, zoals Hotel Rhein. Als u alleen reist en wat geld wilt besparen, overweeg dan een verblijf in een pension zoals het Betjeman House. Beide hotels zijn uitstekend en bieden waar voor hun geld.

Als u met een grote groep of familie reist, heeft Middelburg een aantal opties voor hotels en pensions. U zou kunnen overwegen om in een van de jeugdherbergen in de omgeving te verblijven. Een andere optie is een verblijf in een villa. Hier zijn goede opties voor, zoals Villa Ritzema. Als u in een hotel verblijft, zult u de trein of de bus moeten nemen om bij sommige bezienswaardigheden in de omgeving te komen.

Conclusie

Middelburg is een van de mooiste plaatsen ter wereld en een prachtige dagtocht vanuit Rotterdam of Utrecht. Het heeft veel te bieden, vooral als u van geschiedenis en architectuur houdt. De Oude Kerk staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en biedt een prachtig uitzicht, terwijl het stadhuis een prachtig voorbeeld is van klassieke architectuur. Als u de Nederlandse cultuur wilt ervaren, probeer dan wat haring te kopen en te eten in een herberg, of bezoek de jeugdherberg in de stad. Als u tijd hebt, bekijk dan het nachtleven van Middelburg; het is niet zo uitgebreid als in andere steden, maar het is nog steeds een geweldige manier om een low-key avondje uit te hebben.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven