Hoe kom je veilig thuis:

Camping in de buurt van Zoetermeer

Een kamp wordt over het algemeen gedefinieerd als een verzamelplaats voor mensen die steeds op verschillende plaatsen kamperen. Elk kampeergezelschap wordt begeleid door zijn leider, een persoon die belast is met het toezicht op het welzijn van de mensen die gaan kamperen.

Kampeerders of reizigers die hun vakantie in Frankrijk doorbrengen, hebben het gevoel dat zij eerder als toeristen worden behandeld en dezelfde rechten en plichten hebben. Amerikanen die naar Europa gaan, moeten bijvoorbeeld altijd hun geld in de geldautomaten van de bank achterlaten. Maar er zijn verschillen, zoals het feit dat Amerikanen verplicht zijn hun geld achter te laten in een afgesloten bank. Dit is ongetwijfeld nogal belachelijk, maar u moet er wel rekening mee houden dat u in geval van een financiële crisis volledig blootgesteld bent aan buitenlandse banken.

Er zijn een paar risico’s verbonden aan kamperen, maar die kunnen tot een minimum worden beperkt door een paar eenvoudige regels te volgen:

De eerste regel is dat u coyotes of katten onder geen beding mag aanraken, aanraken of voeren. Het is erg verleidelijk, want katten en coyotes zijn nieuwsgierig en lijken aan te vallen gewoon voor de lol. Deze dieren zullen aanvallen zonder provocatie. Katten en coyotes zijn ook heel intelligent en ze zullen er alles aan doen om hun territorium te beschermen. Wees dus voorzichtig met dingen die u vreemd voorkomen tijdens het kamperen.

De tweede regel is om wilde dieren niet aan te raken, te voeren, te vermaken of er spelletjes mee te spelen. Het kan verleidelijk zijn om een kat, een coyote of een wasbeer te grijpen. Het zal lijken alsof je met hen speelt. Maar onthoud dat deze dieren niet vatbaar zijn om mee te spelen. Als je ze voert, zullen ze je zeker aanvallen. De sleutel om dit te vermijden is om afstand te houden.

Als het mogelijk is om afstand te houden, kunt u proberen vriendelijker te zijn voor de coyotes en andere wilde dieren. Het is hun thuis en u laat hen gewoon leven en laat anderen genieten van de schoonheid van de natuur. U kunt ze ook helpen beschermen door ze op rotsen of boomstammen te laten stranden en overmatig contact te vermijden. U kunt ze af en toe roepen om een praatje met ze te maken. Katten houden er vooral van om geaaid en geaaid te worden; denk eraan dat een zacht krabbeltje aan hun oren al heel wat waard is.

Het is ook belangrijk te onthouden dat wanneer u met uw huisdier kampeert, u het aan de lijn moet houden. Neem van tevoren een leiband mee, zodat u hem rond uw tent kunt houden. Wees altijd extra voorzichtig bij het uitlaten van een hond. Hoewel honden geen vreemde blikken dulden, zijn ze toch gemakkelijk bang te maken. Als u uw hond aangelijnd heeft, loop dan op een afstand en wees altijd alert op tekenen van agressie.

Katten urineren ook op veel verschillende plaatsen en als u kampeert zijn er goede redenen om bezorgd te zijn over uw toiletruimte. Direct voor uw tent is een volwaardige DOENBOK. Tekenen hiervan zijn moeilijk te missen. Op de grond in het midden van uw camping is een bebost gebied. Het grootste deel van dit gebied is bedekt met grassen en voor de resterende gebieden, bomen en struiken.

Dit is een uiterst gevoelig ecologisch gebied en over de vraag of dit gebied al dan niet een “biologische schat” is, wordt zeer academisch en verhit gedebatteerd. Je zou denken dat met zoveel waarschuwingen voor een naderende ramp, iedereen op zijn hoede zou zijn, maar veel kampeerders lijken er geen probleem mee te hebben om dit vreemde moerasgebied in te lopen.

Als u een waas of twee dik over het water ziet liggen, is het tijd om te zwemmen! De wetland is niet bijzonder breed, zodat u de stroming gemakkelijk een stap voor kunt blijven en zelfs naar links kunt gaan als u de rivier nog wat verder wilt afzakken. (Dat wil zeggen, tenzij u een zeer geërodeerde en uitdagende zwemtocht langs de rand van de smalle vlakte wilt maken).

Als u aan het zwemmen bent en voortdurend op uw bewegingen let, zult u waarschijnlijk merken dat de persoon voor u geen reddingsvest draagt. Dat feit alleen al zou genoeg moeten zijn om uw tuig te laten vallen. Als u een aflopende slough tussen de oevers ziet, is dat een gebied voor u om uit het water te komen.

Als u echter kalm blijft, ver genoeg uit de buurt van de slough blijft en als u uit het water bent, kunt u een heel eind lopen voordat u uw handen moet gebruiken.

Deze techniek, waarbij men met de stroom mee zwemt, wordt “begeleid zwemmen” genoemd en wordt al jaren door ecologen beoefend. Hieronder volgen instructies om u te leren hoe u veilig thuis kunt komen:

Begin met te kijken waar je zwemt en bepaal of er een pad is naar de slough waar je zwemt. Vaak is er tussen rotsen, boomstammen en zand een pad en kunt u een rots of boomstam vinden met een kenmerkende vorm.

Door je lichaam af te vlakken, kun je gemakkelijk een bal vinden en er naartoe zwemmen.

Als u op deze manier blijft zwemmen, zwemt u misschien op en uit de stroming en komt u hopelijk thuis.

Lees meer:

Camping Zuid-Holland

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven