Hoe goed te surfen

Leren surfen

Van deze sporten vereist golfsurfen de meeste inspanning en vaardigheid om onder de knie te krijgen. Daarom is deze sport vooral geschikt voor beginnende surfers. Het biedt echter nog steeds spannende ervaringen voor de veteraan surfers.

De juiste uitrusting is nodig om goed te kunnen surfen. Beginners zouden zich moeten abonneren op shortboards, die ongeveer 9 voet lang zijn en “shore catch boards” worden genoemd. De lengte geeft de surfer een betere controle in het water omdat zijn golf pas het zand zal bereiken nadat hij hem gevangen heeft. Alles wat langer is, laat hem weerloos in het water wanneer hij een grote golf tegenkomt. Onlangs zijn er kleinere boten in het spel gekomen, die “mini-waterscooters” of “skim-boarden” worden genoemd en die zeer geschikt zijn voor elk soort water.

Voor beginners zijn er enkele uitrustingsregels te volgen. De eerste is om een reddingsvest te beveiligen alvorens in het water te gaan. De regels vereisen dat de surfer het reddingsvest draagt omdat het noodzakelijk is om de surfer van verdrinking te redden. Een individu, in koud water, mag 2 minuten zwemmen in tegenstelling tot 4 minuten met het reddingsvest aan. Deze regel is belangrijk omdat er in koud water geen warmteverlies kan optreden.

Vervolgens moeten alle surfers worden uitgerust met veiligheidsuitrusting. Een neusbeschermer, een nat pak, en een Cabophlect is een goede keuze voor de nieuwkomers. Dit is omdat het bescherming biedt aan het gezicht, hoofd en nek en handen tijdens het diep-water surfen. Echter, zodra de vaardigheden van de surfer zijn ontwikkeld en hij vertrouwd raakt met het “wat” en “waarom” van surfen, dan kan hij lichtere surfplanken gebruiken.

Surfen in North Coast, Hawaii is nu toegestaan, echter, er zijn bepaalde regels en voorschriften die moeten worden gevolgd als een leerling in de sport. Het lijkt moeilijk onder de knie te krijgen, want de energie die een surfer gebruikt om een golf te vangen moet behouden blijven om te voorkomen dat de surfer verdrinkt.

Beginners in golfsurfen kunnen ofwel op de golven varen of gebruik maken van een bodyboard, waarmee het individu het board door het water kan manoeuvreren, en indien gewenst, naar de kant kan sturen. De leerfase van die zou kunnen worden gedaan door het gebruik van een goede leraar. Het is mogelijk om in ondiep water te varen vanaf het moment dat de surfer in staat is om in vlakke wateren of stranden te varen. Vaardigheden in het water surfen leren wat te doen als de branding groot is op het strand.

Hier is het essentieel om te weten dat je niet alleen mag surfen, een tweede persoon die dezelfde golf deelt als jij kan zich bezighouden met risicovolle activiteiten die meer verbruik van je energie kunnen veroorzaken, je in gevaar kunnen brengen, je een geweldige kick kunnen geven, je voor het leven kunnen verdoven!

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven