De gevangenis thuis

 

Workshop Den Bosch De Prison Pelagon is een collaboratieve “vallende dak” workshop. Het idee is dat gevangenen metalen gevangeniscellen (gedoneerd door hun familie) zullen decoreren om een ongewone low impact stijl woning te creëren op basis van gerecycleerde materialen.

Dit gevangenishuis is uitsluitend ontworpen voor gevangenen en verkoopt het resulterende produkt niet. De impact van het ontwerp, de fabricage en de levering is bedoeld om een ander belangrijk alternatief te bieden voor de traditionele huisvesting van gevangenen door een woon- en werkruimte te creëren die de gevangenen een betere bescherming biedt.

De workshops worden georganiseerd door creatieve organisaties. Het eerste evenement vond plaats in Oxford in 2000, en sindsdien heeft een aantal van dergelijke evenementen plaatsgevonden in het hele Verenigd Koninkrijk. De Prison Pelagon zal in 2018 opnieuw in Dublin worden gehouden ter ere van Dublin Pride.

Soorten workshops

Creatieve practica en beroepsopleiding

Dit soort workshops wordt aangeboden door organisaties die belang hebben bij het produceren van eigen middelen voor volksambachten, breien, naaien, weven, enz. Deze workshops produceren gereedschap, patronen, boeken en andere artikelen ter bevordering van nieuwe en betere praktijken op het gebied van voedselverwerking, meubelmakerij, gebreide kledingstukken, kunstvoorwerpen enzovoort.

Ontwerp klassen

Designklassen zijn bedoeld voor mensen met belangstelling voor design en zijn bedoeld om ideeën te stimuleren, op een praktische en plezierige manier, met weinig of geen kosten voor de leerlingen.

Bij Tea Tree Workshop (en sommige andere producenten van theeboomproducten) ontwerpen de leerlingen praktische artikelen en sets en dragen zij daaraan bij. Bij Tea Tree Workshop maken ze patronen en betalen ze een kleine vergoeding voor de materialen om de artikelen te maken.

Bij Tea Tree Workshop betalen ze een kleine vergoeding voor de materialen om de voorwerpen te maken. Dit soort workshops is vooral bedoeld voor leerlingen die een traject naar het leerlingwezen zoeken.

Het is bedoeld voor mensen die hun eigen werkplaats willen beginnen, of hun bestaande bedrijf/produktlijn of werk willen uitbreiden. Een andere basis voor het starten van een werkplaats zou kunnen zijn om leerlingen kennis te laten maken met het soort technologische vaardigheden dat ze nodig hebben om een nieuw bedrijf te beginnen. De Tea Tree Workshop heeft ervaren doe-het-zelvers in dienst die leerlingen opleiden.

Opleiding in ontwerpinvesteringen

Dit type workshop biedt aspirant-investeerders en -ondernemers de mogelijkheid kennis te maken met de technische en investeringsfasen van financiering en samenwerking met eigenaars in de opeenvolging van bedrijfsconceptie, gedetailleerd ontwerp en produktie. Dit type workshop is wellicht meer geschikt voor bedrijven met een klein aantal werknemers.

Ontwerp en productie van producten voor detailhandelszaken

Dit soort workshops is bedoeld voor leerlingen of zelfstandigen die een bakstenen winkel zijn begonnen en over de basisvaardigheden en -kennis beschikken die nodig zijn om een praktisch bedrijf te runnen. De meeste van de vervaardigde producten zijn echter bestemd voor verkoop aan algemene detailhandelszaken.

Ontwerp en productie van producten voor restaurants en restaurantbeheer

Dit soort workshops is bedoeld om managementvaardigheden op te bouwen en hen de werkervaring te laten opdoen die zij nodig hebben om een bedrijf te leiden. De workshop houdt in dat produktideeën worden uitgewerkt op basis van suggesties en conceptuele basisideeën die op individuele basis zijn ontwikkeld. Elke deelnemer beoordeelt vervolgens het voorwerp voor zelfevaluatie en werk.

Workshops kunstenaarschap

Artistry workshops stimuleert en stelt mensen in staat om een groter scala aan persoonlijke talenten te ontwikkelen en is een uitstekende manier om een interesse in een bepaalde industrie te ontwikkelen. Er worden in het centrum ook workshops gehouden die bedoeld zijn om bepaalde ideeën en vaardigheden te ontwikkelen en te illustreren die in andere cursussen bij Kingspan kunnen worden toegepast.

Openbare opleiding

Openbare en academische opleidingen kunnen bij Kingspan worden gegeven. Er zijn twee vormen:

korte cursussen met bijzondere doelstellingen: cursussen zoals collegiale papers, postdoctorale master in kunststudies, een graad in digitale muziek, cursussen informatietechnologie, cursussen sportmanagement

korte cursussen met een algemene doelstelling: cursussen zoals burgerschap, Peter Jackson, architectuur, beheer van het zoetwaterleven: toneelstukken, musea, bergen

Dit laatste type opleiding is gericht op het opbouwen van relaties met managers die ervaring hebben op die plaatsen, en wordt vaak geleid door degenen die in die gebieden werken. Er wordt niet alleen bij Kingspan gewerkt, maar ook bij strategische organisaties op hoger niveau.

Privé opleiding

De particuliere kunstbeoefening breidt zich bij Kingspan uit en veel van dergelijke loopbanen eindigen in een particuliere praktijk. Het valt binnen de onderdelen van commerciële modelleer- en bedrijfskundecursussen, bedrijfsmanagement, muzikale uitvoering, marketing, ontwikkeling van sociale ondernemingen, creatieve en produktievaardigheden en dergelijke.

Werk in Kingspan wordt vrij breed aangeboden:

alsmede cursussen die de kunst aanvullen (zoals Art Construction en Art Management Researcher Assistantship)

en ook diploma- en postdoctorale certificeringscursussen.

Alle fasen van kunstontwikkeling in een workshop worden geleid door een of meer leden van de creatieve gemeenschap. Sommige manieren van kunst leren en maken worden geleid door kinderen, andere door een oudere persoon of iemand met een lees- en schrijfstoornis. Er is ook werk speciaal voor mensen die niet in de kunst willen werken maar zich willen richten op het leren.

Lees meer:

Creatieve workshop Den Bosch

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven